Waarom coffeeshop Amsterdam?

Wat is een coffeeshop?

Een coffeeshop is eigenlijk een horecagelegenheid zoals alle andere. Ze verkopen er koffie, fris, vruchtendrankjes en natuurlijk hasj of wiet. De sfeer die er hangt, is meestal heel ontspannen. Men speelt spelletjes of kletst wat met elkaar.

Meestal wordt de hasj en wiet gewoon aan de bar gekocht of bij een speciaal ingericht barretje of hoekje. Vrijwel altijd is er een menukaart waarop de verschillende soorten staan. Er zijn ook coffeeshops waar ze het loket waar de hasj en wiet verkocht wordt gescheiden hebben van de ruimte waar iets gedronken kan worden. De coffeeshops zitten door heel Nederland, maar als we gaan kijken waar de meeste coffeeshops zitten en waar het meest wordt verkocht dan gaan we toch echt focussen op Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, in de volksmond wordt Amsterdam ook wel Mokum genoemd. Amsterdam kent een groot aantal inwoners, maar de inwoners zijn niet de grootste inkomstenbron van de coffeeshops. In amsterdam komen elk jaar duizenden toeristen die een tour maken door amsterdam. Het is best een gek fenomeen voor de mensen maar als ze eenmaal op bezoek zijn in amsterdam dan gaan alle bellen rinkelen over het roken van een joint, die je in de coffeeshop kan halen. Toeristen lopen een coffeeshop in amsterdam in en kopen een voorgedraaide joint of alleen een zaje met wiet of hasj. Het is best grappig om toeristen te zien die aan het blowen zijn omdat zij nooit in aanraking zijn gekomen met wiet of hasj. De verschillen zijn aanzienlijk in coffeeshops in amsterdam. Joint gefixt? Roken die handel! Na een paar hijsjes kan je de effecten al merken. Er zijn twee benamingen voor het effect wat ontstaat als je blowt; stoned en high.

Stoned zijn slaat op de meer lichamelijke ervaring bij de cannabisroes. Je zintuigen worden allemaal geprikkeld en dat voel je. Je smaak, gehoor, geur, zicht, alles voelt anders. Het effect van de joint werkt bedwelmend en ontspannend. Je armen en je benen kunnen loodzwaar aanvoelen. Je wordt ├╝berontspannen en je wil eigenlijk alleen maar chillen.

Het andere effect, high zijn, werkt weer heel anders. Dit verwijst naar de psychische effecten van cannabis. Cannabis versterkt namelijk de emotie die je op dat moment hebt; ben je vrolijk, blijf je vrolijk, maar als je down bent kan je juist in een neerwaartse denkspiraal komen. Stemmingversterkend dus. Een joint roken in amsterdam is een van de mooiste dingen in het leven.

 

Coffeeshop Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *